Kleding van de toekomst | Wearables

Er zal een toenemende vraag komen naar kleding in het algemeen door de groeiende wereldbevolking. Door de vergrijzing en de crisis is er een welvaartsverlies. Nieuwe technologie kan de helpende hand bieden, wearables en zelfreinigende stoffen zijn hier een voorbeeld van. Er wordt niet meer alleen gekeken naar wat men met kleding kan, maar vooral naar wat kleding kan betekenen voor de mens.

Wearables worden belangrijk, kleding en accessoires die aangeven wat ons lichaam wil en nodig heeft en hier dan ook nog zelf voor zorgt zal in de toekomst geen uitzondering zijn.

De bedrijven die deze wearables maken houden steeds meer rekening met de fashion kant ervan. Fashion en functioneel word samengevoegd. Hieronder zijn een aantal voorbeelden zichtbaar, onder andere de Ringly een cocktail-style ring die de dragers ervan waarschuwt wanneer er een telefoontje, berichtje of kalender event via hun telefoon binnen komt.

Wearables jewelry

Niet alleen zal dit op een recreatieve manier de wereld vergemakkelijken, maar ook bij vormen van revalidatie kunnen wearables zorgen voor een vorm van hulp die door de mens niet te verkrijgen is.

De site marketingfacts.nl gaat hierin zelfs nog een stapje verder in: “Enkele jaren geleden hadden we het nog over wearables, vandaag de dag hebben we het over embeddables en zelfs injectables. Omdat het menselijk lichaam op een natuurlijke manier een verlengde wordt van technologie zelf, verandert ook de identificatie van mensen: denk hierbij aan hartslag- en aderherkenning”.